вівторок, 11 лютого 2014 р.

Іваничівщина готується до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

11 лютого голова райдержадміністрації Лідія Томашевська  взяла участь у засіданні організаційного комітету з підготовки і відзначення в районі Року учасників бойових дій на території інших держав, яке провела заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко.
Головним питанням порядку денного було обговорення проведення заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення радянських військ із Республіки Афганістан. Лілія Бойко нагадала учасникам оргкомітету, що 2014 рік Указом Президента України Віктора Януковича визнано Роком учасників бойових дій на території інших держав. Таке рішення Глава держави прийняв на підтримку ініціативи ветеранської громадськості з числа учасників бойових дій на території інших держав, яких в Україні сьогодні проживає близько 270 тисяч осіб.
Присутні  на засіданні оргкомітету висловили свої пропозиції, зауваження та доповнення до плану заходів. Вирішено провести урочистості 14 лютого в залі засідань райдержадміністрації. У шкільних бібліотеках буде організовано тематичні виставки літератури, присвячені Року учасників бойових дій на території інших держав та 25-ій річниці виведення радянських військ з Афганістану, участі співвітчизників у бойових діях на території інших держав. У школах відбудуться зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами, уроки пам'яті. Тематичні виставки літератури та інші заходи планують провести в ці дні в усіх бібліотеках району.
Під час обговорення Лілія Бойко зазначила, що український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам і службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети. Складаючи глибоку шану кожному з тих, кому не судилося повернутися на Батьківщину, а також тим, хто вцілів, але живе з вічною раною в душі, ми сьогодні зібрались, щоб розробити відповідні заходи, направлені на гідне вшанування героїв. Найголовнішим завданням має бути проведення запланованих заходів на такому рівні, щоб кожен воїн, родини полеглих, дійсно відчули увагу з боку органів влади та турботу в оцінці їх подвигів і заслуг.
Оргкомітет прийняв відповідні рішення щодо організації в районі низки заходів по відзначенню Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та проведення їх на належному рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар