середу, 5 лютого 2014 р.

Засідання круглого столу з членами протиракової комісії щодо профілактики та лікування онкологічних захворювань

5 лютого голова райдержадміністрації Лідія Томашевська взяла участь у засіданні круглого столу з членами протиракової комісії щодо профілактики та лікування онкологічних захворювань
Одним із головних завдань медичної науки є посилення боротьби із злоякісними пухлинами, профілактика й лікування онкологічних захворювань.
Основними завданнями медперсоналу є удосконалення системи первинної та вторинної профілактики онкологічних захворювань, а також удосконалення методів діагностики і спеціального лікування, надання паліативної допомоги онкологічним хворим, підвищення онкологічної грамотності медичних працівників, санітарно-просвітницької роботи з питань онкології серед населення району.
При обговоренні Лідія Томашевська зазначила, що переорієнтація роботи медичної галузі в сторону профілактики, активне впровадження здорового способу життя є основним пріоритетом реформи в охороні здоров’я проголошеної Президентом України у Програмі економічних реформ . Своєчасно виявлене захворювання на ранній стадії, зокрема онкологічне перестає бути вироком і за сучасних медичних технологій може бути успішно вилікуване. Ми повинні і надалі реалізовувати завдання Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення, сприяти розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, приділяти особливу увагу профілактиці та лікуванню онкологічних захворювань. Серед завдань Президента у сфері охорони здоров’я – виявлення онкопатології на ранніх стадіях та, відповідно, зниження онкозахворювань, що має стати одним із ключових критеріїв оцінки роботи сімейного лікаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар