понеділок, 16 грудня 2013 р.

Кожна дитина має право на якісну освіту

Впровадження інклюзивного навчання на базі закладів освіти є одним із напрямків Соціальних ініціатив Президента, що стосуються захисту прав дітей. З початку навчального року у ЗОШ I-III cт. с. Поромів на базі першого класу організоване інклюзивне навчання. З цієї метою додатково введено посаду вихователя (асистента вчителя) для роботи з учнями з особливими потребами.
Метою інклюзивного навчання є реалізація права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізація та інтеграція у суспільство, залучення сім’ї до участі у навчально-виховному процесі.
З метою інспектування проведення інклюзивного навчання  та роботи школи раннього розвитку «Джерельце» в селі Поромів з робочою поїздкою 16 грудня побувала заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко. При зустрічі з педагогічним колективом Лілія Бойко зазначила, що Глава держави також вважає необхідним приділяти значну увагу розвитку дошкільного виховання. Президент України Віктор Янукович наголошує:«Наше завдання - зробити все, щоб наші діти були готові до навчання в школах, і кожного року ми повинні відкривати нові навчальні дошкільні заклади».

Немає коментарів:

Дописати коментар