вівторок, 10 грудня 2013 р.

Перспективи зайнятості населення

10 грудня в районому центрі зайнятості відбулося засідання «Круглого столу» на тему: «Перспективи зайнятості населення, створення нових робочих місць, працевлаштування на перше робоче місце».
Участь у засіданні взяли заступник голови райдержадміністрації Володимир Матвіюк, окремі керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, роботодавці району.
На засіданні обговорювалося про тенденції ринку праці за 11 місяців 2013 року, імплементацію Закону «Про зайнятість населення», перспективи щодо створення нових робочих місць в районі та зайнятості, розяснення основних норм Порядку компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску при створені робочих місць, подання нових форм звітності роботодавцями. При обговорені Володимир Матвіюк зазначив, що Президент України Віктор Янукович наголошує: «Ми не змушуємо людей хапатися за першу-ліпшу вакансію, якщо безробітний хоче працювати за фахом – держава без застережень платитиме йому допомогу доти, поки він не знайде бажане місце». Натомість, за словами Глави держави, він зобовязав уряд стимулювати розвиток малого та середнього бізнесу, виробничої економіки загалом, аби побільшало місць, які влаштовують безробітних.
В ході засідання було зазначено, що основною проблемою сучасного ринку праці залишається нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для молоді.
Кожен з учасників круглого столу мав можливість висловити свою думку щодо покращення стану зайнятості населення району.

Немає коментарів:

Дописати коментар