середу, 15 січня 2014 р.

Літературно-мистецька година «На струнах Кобзаревої душі»

15 січня у центральній районній бібліотеці відбулася літературно-мистецька година «На струнах Кобзаревої душі», пресвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка під час засідання клубу за інтересами «Надвечір’я». В заході взяла участь голова райдержадміністрації Лідія Томашевська, заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Людмила Войтович.
Головною метою заходу є вшанування і популяризація мистецтва творчої спадщини великого Кобзаря, сприяння розвитку творчої активності, молодих обдарувань, підвищення художнього рівня їх виконавської майстерності, збагачення репертуару високохудожніми творами та виявлення нових мистецьких надбань.
На літературно-мистецькій годині звучали історії з життя поета, пісні, вірші, його поеми. З словами вітань до присутніх звернулася голова райдержадміністрації Лідія Томашевська зазначивши: «Згідно з Указом Президента 2014 рік є Роком Тараса Шевченка в Україні, тож не лише на районному, але і на державному рівні затверджено перелік заходів. Цей рік прокрокує бути насиченим на події, означені Шевченковим ювілеєм. Ми, як представники влади, власним прикладом маємо показати і підтримати усі заходи з нагоди 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря, адже Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував на гідній організації та належному відзначенні річниці від дня народження Тараса Шевченка».
Начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Людмила Войтович ознайомила присутніх із заходами, які будуть проходити у 2014 році в рамках відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, а учасники в свою чергу мали можливість висловити побажання та пропозиції, щодо даної низки заходів.
Цікавим доповненням були музичні номери працівників районного дому «Просвіта», вихованців районної дитячої музичної школи, учнів 10-А класу ЗОШ І-ІІІ ступення №1-гімназії. Вели літературно-мистецьку годину «На струнах Кобзаревої душі» провідний бібліотекар та бібліотекар читального залу Ірина Приймак і Лілія Оліфір.

Немає коментарів:

Дописати коментар