понеділок, 20 січня 2014 р.

Лілія Бойко: «День Соборності України у нашому районі має пройти на високому рівні»

20 січня відбулося засідання організаційного комітету під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації Лілії Бойко із обговорення відзначення у районі Дня Соборності України.
В ході засідання обговорювалось забезпечення виконання розпорядження голови облдержадміністрації № 19 від 15 січня 2014 року та відповідного доручення заступника голови райдержадміністрації від 16 січня 2014 року № 140/12/2-14 з підготовки та відзначення в районі Дня Соборності та Свободи України і 95-ї річниці проголошення Акта злуки.
Планом заходів передбачено організацію книжкових виставок, оглядів літератури, зустрічей з читачами у бібліотечних установах району, відкритих уроків, виховних годин, літературно-історичних конкурсів та вікторин, присвячених історії української державності в навчальних закладах району тощо.
У ході засідання заступник голови райдержадміністрації наголосила: «Проголошення соборності української землі ознаменувало єдність українського народу, його братню міць та силу. Сьогодні нас розділяють різні епохи, але об’єднують однакові прагнення: як і колись, так і тепер український народ відстоює ідею єдності, свободи, соборності та територіальної цілісності держави. Ідея незалежності й державного суверенітету з давніх-давен була головним змістом і метою державницької ідеології нашого народу. Вона і нині не перестає хвилювати не тільки державотворців і політичних діячів, а й пересічних громадян. День 22 січня – це дата, яку повинні знати молоде покоління. Нам необхідно докласти максимум зусиль для того, щоб відзначення Дня Соборності України у нашому районі пройшло на високому рівні, адже це свято є важливим для кожного українця, для кожного свідомого громадянина нашої держави. Президент України Віктор Янукович наголошує: « Конституційна реформа повинна стати спільним проектом української громадськості. В Україні триває реформування судової, правоохоронної та адміністративної систем. Ми виходимо на розуміння необхідності цілеспрямованих і консолідованих рішень на рівні Конституції»».
Під час засідання Лілія Бойко дала низку доручень та завдань щодо організації святкування Дня Соборності та Свободи України в районі.
В засіданні організаційного комітету взяли участь: заступник голови районної ради Руслан Голодюк, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Людмила Войтович, директори установ культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар