середу, 22 січня 2014 р.

Україна, соборна держава, сонценосна колиско моя

Щорічно, 22 січня ми відзначаємо День Соборності України, а з 2012 року, це свято, відповідно до Указу Президента України, злилось воєдино з Днем Свободи.
З нагоди Дня Соборності та Свободи України і 95-річниці проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР у залі засідань райдержадміністрації відбулись урочисті заходи за участі голови районної державної адміністрації Лідії Томашевської, голови районної ради Анатолія Стадніка, представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, трудових колективів підприємств, організацій, установ, учнівської молоді.
Привітала усіх присутніх зі святом голова районної державної адміністрації Лідія Томашевська зазначивши: «Це свято символізує єдність народу, історії та держави, а також віковічне прагнення українців до соборності та незалежності. Очільник району зауважила, що Президент України Віктор Янукович закликає усіх відкласти політичні суперечності. Не шукати конфліктів, а спрямувати зусилля на пошук спільного бачення перспектив України. А це - реформи та оновлення України задля покращення життя людей. Долаючи сучасні негаразди, ми шукаємо та знаходимо злагоду, ставимо завдання і досягаємо їх заради спільного блага, заради нашої Іваничівщини та України. Саме у цьому і полягає сенс свята Соборності та Свободи. Глава держави наголошує: «Лише мирний шлях, важка праця, єдність народу і наша цілеспрямованість на побудову в Україні високих стандартів життя людей приведе нас до успіху»».
Приємні музичні хвилини подарували присутнім працівники районного дому «Просвіта» та учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – гімназія». Також відбулось покладання квітів до пам’ятника натхненника нашої Соборності і Незалежності, духовного лідера нації – Тараса Григоровича Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар