середу, 22 січня 2014 р.

Живи і процвітай соборна Україно!

22 січня 2014 року Україна відзначає 95-ту річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаними дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».
З цієї нагоди у НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – гімназія» відбувся виховний захід «Живи і процвітай соборна Україно!», в якому взяла участь заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко.
Мета заходу полягала у поглибленні знань учнів про історію виникнення свята Соборності України. Пригадати ст. 20 Конституції України. Ознайомити з цікавими фактами про Україну. Виховувати патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики. Викликати інтерес до вивчення історії України.
Звертаючись до присутніх Лілія Бойко зазначила: «Вірю, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Президент України Віктор Янукович наголошує: « Ми маємо плекати культурне різноманіття нашого народу, взаємоповагу, злагоду, духовну консолідацію усіх українців. Ми різні, але ми єдині. І нікому нас не вдастся розсварити чи роз’єднати»».
Святковий концерт подарували учні 7-А класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – гімназія».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар