середу, 13 листопада 2013 р.

Робоча зустріч з представниками громадської організації «Риковичі»

12 листопада голова районної державної адміністрації здійснила робочу зустріч з представниками громадської організації «Риковичі» та працівниками соціальної сфери сільради щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики щодо підписання угоди з ЄС. Питання взаємодії з громадськістю є одним із ключових в Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Взаємодія держави з громадянським суспільством на основі партнерства необхідна для розвитку України, як правової, демократичної і соціальної держави.
Під час зустрічі голова райдержадміністрації зазначила, що яскравим прикладом реалізації політики участі громадськості у вдосконаленні роботи органів влади на місцях стало створення у районі Центру надання адміністративних послуг. Питання щодо роботи Центру слухалося на засіданні Громадської ради. Відмітивши, що Президент України Віктор Янукович наголосив. «Питання євроінтеграції - це наше домашнє завдання. Ми повинні перебудувати країну таким чином, щоб вона відповідала кращим критеріям якості життя, які сьогодні є в світі. Ми їх повинні визначити і ми повинні до них прагнути». За його словами, механізмом досягнення цього є реалізація реформ у різних сферах.
Уже нині ті місцеві громади, у тому числі і риковичівська, що взяли участь у конкурсі проектів Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», відчули, як багато залежить від ініціативи самих мешканців. Проявивши активність, вклавши в розвиток свого населеного пункту кошти громади, вони в такий спосіб у ЗОШ І-ІІІ ст. села Риковичі були створені комфортні умови.

Немає коментарів:

Дописати коментар