середу, 6 листопада 2013 р.

Обговорення проблеми національних меншин

На виконання в регіонах завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин 6 листопада відбулося засідання за круглим столом громадських організацій з представниками управління праці та соціального захисту населення і районним управлінням юстиції з приводу толерантного ставлення до представників національних меншин, яке провела заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко. В ході засідання присутні обговорили питання забезпечення потреб національних меншин.
    Найбільшою етнічною громадою у районі є забужани. Також є і роми, які на відмінну від інших національностей не мають власної державності.
   «Глава держави запевнив, що буде підтримувати всі починання, спрямовані на міжетнічне і міжконфесійне порозуміння, упередження проявів нетерпимості на національному ґрунті», зазначила Лілія Бойко.
   Тож за результатами обговорення Лілія Григорівна доручила керівникам структурних підрозділів РДА посилити роботу щодо захисту ромських сімей у тому числі сімей з дітьми. Звернутися через засоби масової інформації до жителів району про об’єднання громадян національних меншин та створення ними громадських організацій для задоволення соціально-культурних і освітніх потреб.

Немає коментарів:

Дописати коментар