четвер, 28 листопада 2013 р.

Тісна співпраця влади та бізнесу

27 листопада перший заступник голови райдержадміністрації Іван Громик зустрівся з  керівником та працівниками приватного підприємства Олега Лисака «Архітектурне засклення» з метою роз’яснення основних аспектів майбутньої стратегії соціальної відповідальності бізнесу. При зустрічі Іван Громик зазначив, що згідно зі світовими тенденціями успішно та ефективно розвивається не той бізнес, який «зациклений» на власному прибутку, а той, який дбає про якість продукції, трудові відносини, екологію, права людини, охорону здоров'я, соціальний поступ суспільства, зв'язок із територіальною громадою.
Дане підприємство займається виробництвом скло пакетів, фасадних панелей, метало пластикових вікон та дверей також займаються деревообробкою. Підприємство функціонує з 2009 року, у 2013 році підприємством сплачено 105 530 гривень. Продукція користується популярністю  у районі, містах Луцьку, Львові та Києві.
При спілкуванні з трудовим колективам керівник виконавчої влади району поцікавився умовами роботи, заробітною платою. Власник підприємства Олег Лисак провів екскурсію, де ознайомив із тонкощами технологічного процесу. Іван Громик пересвідчився не тільки в гідних умовах праці, створенні хороших умов для проведення дозвілля працівників, але й у соціальній спрямованості підприємств.
«Український бізнес має бути соціально відповідальним, - на цьому наголошує Президент України. Саме на досвіді цього успішного підприємства ми бачимо, що і бізнес, і влада працюють спільно, де влада створює умови, а бізнес, крім сплати податків і зборів у державну скарбницю, добровільно бере на себе деякі зобов'язання. Це дозволяє вирішити проблеми, з якими ні територіальна громада, ні влада не можуть впоратися самостійно», – звернув увагу Іван Громик.
З цією ж метою перший заступник голови райдержадміністрації побував у ТзОВ «Адама», що займається вирощуванням сільськогосподарської продукції. Окрім високих виробничих показників та створення робочих місць для місцевих жителів є те, що керівництво приділяє постійну увагу селу, розумінню його потреб. Соціальна відповідальність для «Адама» – це щира зацікавленість у наданні сільській громаді ширших можливостей для покращення рівня життя мешканців.
«Приємно, що в нашому районі є свідомі підприємці. Ті, які окрім власного прибутку думають і про інтереси державні. Саме поєднання роботи влади та соціально відповідального бізнесу дозволить нам вирішити нагальні проблеми та втілити у життя ініціативи Глави держави, який ставить перед нами завдання налагодити тісну співпрацю з бізнесом, адже тільки так ми зуміємо побудувати благополучну та розвинуту країну». Соціально відповідальний бізнес сприятиме виходу України на європейський ринок. «Я думаю, що якщо великі компанії, які створюють власне українську економіку, почнуть займатися соціальною відповідальністю, то це збільшить їхні можливості для виходу в Європу і звичайно покращить наші можливості щодо євроінтеграції. Якщо компанія є соціально відповідальною, дбає про свою репутацію, займається екологічними проектами, то безумовно вона швидше отримає інвестиції, стане більш прозорою та привабливою для людей, які зацікавляться її діяльністю, зауваживши, що євроінтеграція відбудеться тоді, коли вітчизняні компанії та іноземні будуть працювати на ринку за одними правилами гри», на завершення зазначив Іван Громик.






Немає коментарів:

Дописати коментар