четвер, 21 листопада 2013 р.

Особлива увага - позашкіллю


Розширити мережі гуртків і їх філій у школах району, щоб виявляти творчі здібності школярів і створити всі умови для їхнього розвитку.
По це йшлося на круглому столі «Аспекти виявлення творчих здібностей школярів у позаурочний час» з директорами навчальних закладів, працівниками відділу освіти та Будинку дитячої та юнацької творчості.
«Позашкільна освіта, як складова частина системи освіти України - один із провідних чинників розвитку особистості, - зазначила голова райдержадміністрації Лідія Томашевська. - Про це маємо пам'ятати, впроваджуючи у життя соціальні ініціативи Президента. Адже діти - майбутнє України».
Указом Президента України 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості. Віктор Янукович постійно наголошує,що необхідно на державному рівні забезпечити всебічну підтримку талановитих дітей, надати їм додаткові можливості для реалізації своїх талантів.
Хорошим прикладом підтримки талановитої молоді є запровадження іменних стипендій голови РДА та голови районної ради. Така програма діє більше двох років.
У районі позашкільні гуртки працюють на базі Будинку дитячої та юнацької творчості. Понад 600 діток займаються у 42 різних гуртки. Також на базі 12 шкіл діють філіали Будинку дитячої та юнацької творчості.
Керівники району та відділу освіти розуміють, що маємо ще й значні резерви. Тому зробити усе, щоб як найбільше дітей зацікавити позашкільними гуртками. У соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України» Президентставить завдання забезпечити охоплення різними формами позашкільної освіти не менше 70 % дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар