понеділок, 19 серпня 2013 р.

У районі діє Програма підвищення енергоефективності на 2011-2015 роки, проводиться робота по впровадженню енергозберігаючих заходів

При робочій зустрічі з керівництвом ПП «Європацукор» голова районної державної адміністрації Лідія Томашевська подякувала керівництву за те, що ними розпочата робота щодо виконання завдань та доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо забезпечення продовольчої та енергетичної незалежності держави, шляхом проведення реконструкції технологічного обладнання жомосушільного комплексу на альтернативні види палива. В подальшому цей комплекс буде використовуватися для сушіння ранніх зернових та кукурудзи.
Директор цукрового заводу Ярослав Кавуза наголосив, що з використанням альтернативного палива після провадження реконструкції вартість якої сягає в межах 1.5 мільйонів гривень, вони очікують суттєве зменшення затрат коштів на газ під час роботи підприємства.
Довідково в середньому споживання газу в день 120-130 тис.м 3, що в середньому обходиться власнику 600 тисяч гривень. Втому числі при сушці жому та зернових в середньому споживається газу за добу 12-13 тис. м 3, що в коштах сягає приблизно 50 тисяч гривень.
У районі діє Програма підвищення енергоефективності Іваничівського району на 2011-2015 роки, проводиться робота по впровадженню енергозберігаючих заходів. Так у 2011 році було впроваджено 17 енергозберігаючих заходів, на реалізацію яких використано 3.7 млн. грн. Протягом 2012 року впроваджено 41 енергозберігаючий захід на суму 3.9 млн. грн, а за 7 місяців 2013 року впроваджено 20 заходів на суму 1.1 млн. грн. За період з 2011 року по даний час в школах району замінено 545 віконних блоків на металопластикові  сума яких сягає 812.4 тис. грн, що дало можливість зекономити бюджетні кошти на опаленні. Під час зустрічі  очільник району Лідія Томашевська зазначила на те, що Глава держави Віктор Федорович вказав на необхідність виконання даних завдань відповідно до  Енергетичної стратегії України до 2030 року, яка передбачає зниження імпорту первинних енергоресурсів більш ніж на 40%. Цього планується досягти за рахунок енергозбереження, зменшення більш ніж на 30% споживання природного газу і використання поновлюваних джерел енергії та зазначила що «по її реалізації Волинська область займає пристойне 6 місце в Україні щодо енергоефективності: на 13,8% краще середньої енергооцінки в державі, що пов’язано з великими запасами торфу, деревини, кам’яного вугілля». На Волині розроблено Регіональну програму модернізації теплоенергетики. Її стратегічне завдання – перейти із використання газу на твердопаливні матеріали. Для цього  маємо всі передумови. За останні  роки бізнесові структури збудували в області 32 заводи з виробництва твердих паливних брикетів (пелетів).


Немає коментарів:

Дописати коментар