пʼятницю, 23 серпня 2013 р.

Урочисті збори присвячені 22 річниці Незалежності України

22 серпня в районному Домі «Просвіта» відзначення 22-ї річниці незалежності України розпочалось з експонування виставки робіт талановитої, ніжної душею і сильної духом, мужньої життєлюбної жінки Валентини Протопоп. Головний її талант - уміння бачити прекрасне у звичайному, буденному. Валентина вишиває, випалює пейзажі на дереві, малює. Чимало її картин помандрували до волинян, які проживають у Великобританії, Канаді. Неодноразово її вишивані рушники, серветки, графічні малюнки були представлені на районних виставках, захищали честь району на творчому звіті в області. Так як 2013 рік згідно Указу Президента України Віктора Федоровича Януковича оголошений роком дитячої творчості було представлено виставку-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів» де були представлені   роботи  виконані учнями НВК ЗОШ І-ІІІ ступеня гімназія №1 смт Іваничі та вихованців будинку дитячої та юнацької творчості.
Урочисті збори проходили за участю шанованих гостей: заступника директора департаменту фінансів облдержадміністрації, начальника бюджетного управління Алли Поліводи  та талановитої жінки Валентини Протопоп, яка в зв’язку з недугою вперше побувала на урочистостях в районному домі «Просвіта», керівництва району, представників політичних партій, громадських організацій, підприємств, організацій та установ, молоді, духовенства, громадськості.
Урочисті збори відкрив голова районної ради  Анатолій Стаднік, з доповіддю виступила голова районної державної адміністрації Лідія Томашевська. У День незалежності України вона звернулася до усіх працівників сільського господарства, робітників і службовців, інтелігенції, ветеранів війни і праці, учнів, людей різних політичних і релігійних поглядів та висловила сподівання на тісну співпрацю у виконанні в регіонах завдань і доручень Президента України щодо забезпечення продовольчої та енергетичної незалежності держави, та завдань визначених у Програмі економічного і соціального розвитку району на 2013 рік. Адже,  вони спрямовані на зміцнення економічного потенціалу та підвищення добробуту людей.
За вагомі досягнення у праці, активну громадську позицію, особистий внесок у розбудову української держави та з нагоди 22-ої річниці незалежності України кращим представникам селища та району головою районної державної адміністрації Лідії Томашевської було вручено відзнаки та цінні подарунки. До привітань приєднався голова районної ради Анатолій Стаднік.
Від учасників урочистих зборів покладено квіти до пам’ятника генію української нації Тарасу Шевченку, на Меморіал Слави, до пам’ятного знаку Січовим Стрільцям, Кургану Слави, могили борцям за волю України.
Після завершення урочистої частини святковий концерт подарували присутнім на святі аматори сцени районного Дому «Просвіта», дитячої музичної школи та творчі колективи сільських закладів культури: Топилищ, Литовежа, Жашкович, Гряд, Заставного і Старої Лішні.

Немає коментарів:

Дописати коментар