неділю, 25 серпня 2013 р.

Для жителів Іваничівщини це вже традиція, тому що вже вчетверте під звуки духового оркестру усі учасники дійства у національному одязі проходять по вулиці Грушевського до центральної площі, аби відсвяткувати найважливіше свято нашої країни

24 серпня святкування 22-ї річниці Незалежності України розпочалось святковою ходою колони у вишиванках від залізничного вокзалу до центральної площі. Для жителів Іваничівщини це вже традиція, тому що вже вчетверте під звуки духового оркестру усі учасники дійства у національному одязі проходять по вулиці Грушевського до центральної площі, аби відсвяткувати найважливіше свято нашої країни.
На святково прибраній сцені зазвучав пролог «Благословенна будь, Україно». Урочисте Віче відкрив селищний голова Федір Войтюк. Зі словами вітань перед присутніми виступили голова районної державної адміністрації Лідія Томашевська та голова районної ради Анатолій Стаднік, настоятелі церковних приходів.
Голова райдержадміністраціїї сказала, що сьогоднішнє свято ще більше об’єднало нас усіх, адже прийшли ми усі у вишиванках, а це наша національна гордість, духовний символ українського народу і рідного краю, це символ  здоров’я та краси, наш оберіг та наша родинна пам'ять.  Лідія Михайлівна зазначила, що Україна має шанс сьогодні стати європейською державою та  звернула увагу на слова Президента України  Віктора Федоровича Януковича який сказав:  «Об'єднана Європа - чітко задекларований цивілізаційний вибір України. Такий вибір виходить не тільки із геополітичних реалій та економічної доцільності, а й, перш за все, із природної європейської ідентичності нашого народу».
Від учасників заходу до підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку очільниками району та настоятелями церковних приходів було покладено вінки.
До душі всім стала музично-хореографічна композиція «Ми танцюємо для України. Ти з нами?». Багато приємних вражень отримали присутні під час проведення молодіжного фестивалю пісенного мистецтва «Прибужанський дивограй», що пройшов за участю творчих колективів та молодих виконавців району.
Крім того було проведено конкурси дитячого малюнку на асфальті, вишиванок, сучасної української зачіски для дітей. За підсумками вищезазначених конкурсів переможцям – вручено призи.
Продовженням свята для іваничівців та гостей селища став ретро-танцювальний вечір «Під звуки духового оркестру».
Так як 2013 рік згідно Указу Президента України Віктора Федоровича Януковича оголошений роком дитячої творчості було представлено виставку-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів» де були представлені   роботи  виконані вихованцями будинку дитячої та юнацької творчості. В продовж дня, також, діяла виставка-продаж робіт майстрів народної творчості та працювала виїзна торгівля.
Паралельно проходив районний чемпіонат з шахів та шашок, проведення якого вже стало доброю традицією під час святкування Дня Незалежності, а на стадіоні «Колос» болільників захоплювала гра з міні футболу серед команд з міст Нововолинськ, Володимир-Волинськ, Ковель, селищ Жовтневе і Іваничі та Турійського району.
Урочистості пройшли за участю керівництва району, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості,  учнів загальноосвітніх шкіл селища та жителів населених пунктів району. В святкуванні взяли участь гості з Німеччини, які прибули на запрошення районного благодійного фонду «Незабудка».

Немає коментарів:

Дописати коментар