вівторок, 6 серпня 2013 р.

В ході зустрічі голови райдержадміністрації, членів робочої групи та прихожан храму було досягнуто домовленості між усіма учасниками процесу розв’язання проблеми під’їзду до храму

Голова райдержадміністрації Лідія Томашевська на найближчій оперативній нараді поцікавилася як виконуються рекомендації робочої групи до селищного голови. Голова робочої групи заступник голови РДА Володимир Матвіюк, доповів, що було дано рекомендації селищній раді винести на розгляд сесії питання виділення асигнувань на оплату проекту кошторисної документації на облаштування під’їзду, автостоянки до Свято-Казанського храму смт. Іваничі, розглянути питання спів фінансування виконання робіт, надання листа в ОДА про виділення коштів для вищевказаних робіт з обласного бюджету.
Володимир Матвіюк доповів що нещодавно відбулась сесія Іваничівської селищної ради, однак дані питання в порядку денному не звучали на що голова РДА наголосила що вкрай необхідно найближчим часом провести зустріч з релігійною громадою та представниками влади, щоби люди почули відповідь та пояснення причин бездіяльності посадових осіб.
Така зустріч відбулася 5 серпня, де голова РДА Лідія Томашевська сказала що питання вирішення звернення громадян які звертаються до органів влади стоять на контролі і саме Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем було з ініційовано та реалізовано дію проекту «Діалог з країною» на якому Президент особисто спілкується з громадянами, де він особисто контролює вирішення усіх звернень які до нього поступають. Голова сказала що було би неповагою до прихожан храму якби їхнє звернення залишились поза увагою. При зустрічі вона сказала що не реагувати в даній ситуації це піти проти прихожан храму що є недопустимим. Зволікання рішення, безпідставне не реагування - це є ігнорування думки церковної громади.
Зустріч відбулася продуктивно. Очільник селищної ради Федір Войтюк сказав що на найблищу сесію ці питання будуть винесені, під час зустрічі він по телефону зв’язався з проектними організаціями щодо виготовлення проектно-кошторисної документації.
Представники церковної громади просили запросити їх на цю сесію та подякували районній державній адміністрації за те що вони цю зустріч організували та втрутилися у хід реалізації їхнього звернення.



Немає коментарів:

Дописати коментар