вівторок, 6 серпня 2013 р.

Зустріч з жителями с. Нова Лішня по результатах інспектування ходу проведення робіт спрямованих на ліквідацію підтоплення

Питання стосовно виконання завдань і доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо вирішення питань громадян, що звернулися до Глави держави у рамках проекту «Діалог з раїною», до Адміністрації Президента України, на «Гарячу Урядову лінію» до органів влади вищого рівня знаходиться на особистому контролі голови районної державної адміністрації Лідії Томашевської.Так 5 серпня в порядку контролю за виконанням доручень, спрямованих на вирішення питання, порушеного у зверненні жителів с.Нова Лішня на «Гарячу Урядову лінію» щодо ліквідації підтоплення на території с.Нова Лішня Старолішнянської сільської ради, очільник району Лідія Михайлівна провела інспектування ходу виконання робіт виконавцем у вищезгадуваній сільській раді.
Голова райдержадміністрації сказала, що Президентом України В.Ф.Януковичем було розглянуте питання щодо складної ситуації пов’язаної з підтопленням території Волинської області, яке пов’язане із закриттям шахт та дано доручення Кабінету Міністрів України щодо першочергового виділення коштів для проведення заходів по водо пониженню. Зокрема, для Волинської області у 2013 році виділено 4,5 млн. грн. ДП «Центрально-Західній-Компанії»Вуглеторфреструктуризації» Підрозділу Західно-Української дирекції з ліквідації шахт. Відповідною Постановою Кабінету Міністрів України для Іваничівського району виділено кошти в сумі 515 тис.грн., зокрема, для Старолішнянської сільської ради кошти в сумі 255 тис.грн.
Лідія Томашевська проінформувала громаду, що на даний момент проведені роботи по підготовці водовідвідного каналу, куди можна буде відвести поверхневі води. Зокрема прокопано 800 м. меліоративного каналу, побудований міст на автомобільній дорозі, яка з’єднує 2 населені пункти - с.Нова Лішня та с.Стара Лішня, обладнана гідротехнічні споруди під залізничною колією, яка з’днує м.Нововолинськ та смт Іваничі.
Проводиться коригування 2-ої черги заходів по ліквідації підтоплення. Попередній проект щодо будівництва відвідного колектора зроблений з порушення будівельних норм та направлений на експертизу. Комісійно вирішено замінити виконавця проектних робіт, що на даний момент зроблено
Проектна організація розробила нову схему водовідведення, проводяться роботи по узгодженню з місцевими жителями схеми проходження через їхні земельні ділянки відвідного каналу, виконавець технічно готовий приступити до виконання робіт на цьому тижні.


Немає коментарів:

Дописати коментар