четвер, 15 серпня 2013 р.

Якісна медицина доступна кожному

15 серпня голова райдержадміністрації Лідія Томашевська спільно з головним лікарем Іваничівського центру первинної медико-санітарної допомоги Кицею Романом Андрійовичем з метою інспектування реалізації в регіоні завдань, доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем регіону здійснила робочу поїздку в село Риковичі для   вивчення питання відкриття сільської лікарської амбулаторії для виконання поставлених Президентом України завдань в рамках створення якісної, доступної медицини як у місті так і в селі, та осмисленого підходу до реформацій в охороні здоров’я. На зустрічі з активом села очільник району Лідія Михайлівна зазначила що на сьогодні головним завданням влади є створення для населення району можливості лікуватися якісно, близько від дому, та максимально наблизити систему охорони здоров’я до європейських стандартів шляхом реформування галузі. За словами Президента України Віктора Федоровича Януковича згідно реформи передбачається насамперед створення умов для надання якісної допомоги та наближення медичних послуг до людини».
На виконання Указу Президента України від 12 березня 2013 року № 128/2013 «Про Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» передбачено завершення у 2013 році реорганізації первинної медико-санітарної допомоги. З метою забезпечення формування мережі закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу, рішенням сесії районної ради утворено Іваничівський центр первинної медико-санітарної допомоги, який розпочав свою роботу   з 1 липня 2013 року. У його складі -   6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 1 сільська лікарська амбулаторія та 41 фельдшерсько-акушерський пункт.
Завдяки турботі про галузь медицини голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, цими днями на Волині перебував лідер Світового банку в Україні, Білорусії та Молдові Паоло Беллі, мета візиту якого - обговорення питання підготовки спільного проекту Світового банку та Міністерства охорони здоров’я України з реформування медичної галузі нашої області. Адже Волинь -   одна з шести областей України, яка отримає грантові ресурси у сумі близько 30 млн. дол. США від Світового банку на розвиток та модернізацію медицини. Ці кошти спрямують на первинну ланку, лікування серцево-судинних захворювань та онкології.


Немає коментарів:

Дописати коментар