неділю, 15 вересня 2013 р.

Спорт для всіх єднає Україну!

14 вересня. Щорічно у другу суботу вересня у нашій державі відзначається День фізичної культури і спорту. Цьогоріч це свято припало на 14 вересня. Сьогодні саме такий день, коли спортивна  дружна родина зібралась з нагоди Свята спортивної слави! Урочистості розпочалися офіційною церемонією відкриття та стартом Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну!», що пролягла біговою доріжкою районного стадіону «Колос».
Зі словами вітань до присутніх звернулася голова районної державної адміністрації Лідія Томашевська, яка зазначила, що популяризації у регіонах здорового способу життя, залученню дітей до занять фізичною культурою і спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти майбутнє України» приділяється значна увага. Адже Президент України Віктор Федорович Янукович наголосив, що «Розвиток фізичної культури і спорту є пріоритетом розвитку сучасної України. Нашою метою в цій сфері є покращення здоров’я громадян, формування здорового способу життя та зміцнення міжнародного іміджу держави».
У день професійного свята Лідія Михайлівна побажала працівникам спорту успіхів у благородній справі популяризації здорового способу життя, залученні дітей, громадськості до занять фізичною культурою і спортом. Кращим спортсменам і фізкультурникам Іваничівщини, які стали на широку дорогу спортивних  звитяг і сьогодні успішно виступають на змаганнях, де показують високий спортивний рівень невичерпного оптимізму, натхнення у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень.
Очільник району Лідія Томашевська також відзначила ветеранів спорту, вчителів фізкультурників, спонсорів свята.  До привітань та відзначень приєднався і голова районної ради Анатолій Стаднік. Із  щирими словами вітань, також, виступили начальник відділу у справах сім’ї, молоді і спорту райдержадміністрації Анатолій Семерей та ветеран фізкультурного руху Іваничівського районну Василь Бик. До всіх приємних слів і побажань, що прозвучали доповненням стали музичні вітання від працівників районного дому «Просвіта».
Продовженням свята став турнір з міні-футболу серед учнів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ та І-ІІ ступенів. В цей самий час відбулися турніри з шахів та шашок.
Таким чином, День фізичної культури і спорту на Іваничівщині відзначили по-спортивному.



Немає коментарів:

Дописати коментар