вівторок, 17 вересня 2013 р.

Робоча поїздка голови районної державної адміністрації Лідії Томашевської у Бужанківську та Мишівську сільські ради


16 вересня голова районної державної адміністрації Лідія Томашевська здійснила робочу поїздку у Бужанківську та Мишівську сільські ради щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа з метою реалізації в регіонах завдань Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання.
На виконання Законів України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про житловий фонд соціального призначення», «Про охорону дитинства», Указу Президента України від 16.12.2011р. № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення прав дітей в Україні» у районі діє цільова соціальна Програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2016 роки, затверджена рішенням сесії районної ради від 29.11.2012р. №14/2. Для реалізації заходів передбачених програмою у  2013 році   виділено 100 тис. грн. з районного бюджету і 100 тис.грн. з обласного бюджету,  дані кошти будуть використані за цільовим призначенням.
На виконання вище зазначених завдань було оглянуто житлові будинки призначені для придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа  були також присутні директор РЦСССДМ Оксана Приступа, начальник СуСД райдержадміністрації Жанна Гринюк, сільські голови відповідних сільських рад, фахівці соціальної роботи.
Під час робочої поїздки було вивчено потреби у забезпеченні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  осіб з їх числа упорядкованим соціальним житлом.  Так  із 76 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації: 5 дітей мають житло на праві власності; 4 дітей не мають житла у зв’язку із відсутністю належних їм та їхнім батькам індивідуальних житлових будинків; 63 дитини мають житло на праві користування, з них   житло у 13 дітей не придатне для проживання, житло 5 дітей потребує ремонту, житло  55 дітей – придатне для проживання, із 25 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування 7 осіб мають житло на праві власності, 19 - на праві користування, 4 осіб житло непридатне для проживання; 7  потребує ремонту;14 придатне для проживання.


Немає коментарів:

Дописати коментар