суботу, 28 вересня 2013 р.

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича з розширення мережі дошкільних навчальних закладів інформує заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко

Про перші результати забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича з розширення мережі дошкільних навчальних закладів інформує заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко.

В Іваничівському районі станом на 01.01.2013 року функціонувало 19 дитячих дошкільних закладів  та один навчально-виховний комплекс «ДНЗ-ЗОШ І ст. с. Самоволя», в яких виховувалося 880 дошкільнят 259 – місто(29%), 621(70%) – село  та 6 ДНЗ – з групами короткотривалого перебування. Всього на базі загальноосвітніх навчальних закладів функціонувало 17 груп короткотривалого перебування, у яких виховувалося 178 дошкільнят.

У 2012-2013 навчальному році педагогічні колективи дошкільних навчальних закладів працюють над вирішенням таких питань:

- забезпечення рівних стартових можливостей для подальшого успішного шкільного навчання всім дітям старшого дошкільного віку;

- збереження та зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров‘я дітей з раннього віку;

- підвищення якості дошкільної освіти.

Пріоритетні напрями дошкільної освіти полягають у:

- сприянні підвищення кваліфікації педагогів дошкільних навчальних закладів щодо нових підходів до виховання та розвитку дітей дошкільного віку.

- запровадженні альтернативних форм охоплення освітою дітей дошкільного віку, які не відвідують дошкільні заклади.

-  залученні батьків до освітнього процесу у дошкільних навчальних закладах, взаємодія педагогів із батьками.

Виконуючи завдання Президента України В.Ф. Януковича на 2013-2014 роки про розширення мережі дошкільних навчальних закладів та забезпечення місцями 85% дошкільнят, що відповідатиме європейським стандартам, в Іваничівському районі продовжується робота по створенню додаткових місць у ДНЗ. На даний час продовжуються  роботи у ДНЗ с. Соснина з відкриття другої групи у грудні місяці та  планується відкриття дошкільного навчального закладу з круглорічним перебуванням  с. Поромів у січні місяці.

Станом на 01.09.2013року у дошкільних навчальних  закладах району виховується 915 дітей у 53 групах, що на 37 дітей більше у порівняні з минулим роком.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар