понеділок, 2 вересня 2013 р.

«Нинішній Шевченківський урок –це перший ваш урок гордості за власну державу та свій народ. Це –лише початок вашого великого шляху пізнань рідної землі, її історії та культури»,- зазначив Президент України Віктор Федорович Янукович

2 вересня в НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 –гімназія» смт Іваничі та в усіх школах району відбувся Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок, який символічно відкрив новий 2013-2014 навчальний рік. Учні мали змогу побачити архівні документи, відеосюжети, ілюстративні матеріали про великого письменника і художника. «Нинішній Шевченківський урок –це перший ваш урок гордості за власну державу та свій народ. Це –лише початок вашого великого шляху пізнань рідної землі, її історії та культури»,  - зазначив Президент України Віктор Федорович Янукович, звертаючись до учнів.
Серед тих видатних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена безмежної любові до рідного краю, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з такою жертовністю, відданістю та завзяттям  захищав волю і свободу, честь та гідність українського народу. Безсмертне ім’я великого поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, яка присвятила своє життя просвітницькій діяльності, становленню  та збагаченню національної культури України. «У наступному році ми будемо відзначати 200 років із дня народження Тараса Григоровича Шевченка. І з нами цей ювілей святкуватиме українство усього світу. І тому цей навчальний рік Україна розпочинає Всеукраїнським Шевченківським уроком», - зазначив Глава Держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар