понеділок, 28 жовтня 2013 р.

В районі відзначили 69 річницю визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня ми з особливими почуттями відзначаємо 69 річницю визволення України від фашистських загарбників. З радістю – за відвойоване право жити в незалежній державі, яка впевнено рухається до Європи, з болем – за мільйонами загиблих на полях битв. Довгі три роки Україна була окупована нацистами, які завдали багато горя і втрат нашому народу. Але завдяки мужності та героїзму співвітчизників, країна вистояла в смертельній боротьбі, відродилася з руїн і згарищ.
З цієї нагоди відбулося урочисте покладання вінків та корзин квітів до Меморіалу Слави. У заході взяв участь перший заступник голови районної державної адміністрації Іван Громик, заступник голови районної державної адміністрації Лілія Бойко, голова ради ветеранів Галина Приступа, ветерани Великої вітчизняної війни, представники трудових колективів, громадськість.
У своєму зверненні Іван Григорович зазначив: «День визволення України від фашистських загарбників, День пам’яті жертв нацистських репресій – це завжди було і буде в Україні великим святом. У цей день по всій Україні і в тому числі у населених пунктах нашого району відбуваються покладання вінків та корзин квітів до пам’ятників та обелісків. Також відбуваються інші урочистості, направлені на вшанування пам’яті загиблих, вшанування тих, хто поклав свою голову за Україну, рятуючи світ від фашистської навали за участю виконавчої влади та місцевого самоврядування. Ми також сьогодні відзначаємо це свято як День пам’яті».

Немає коментарів:

Дописати коментар