четвер, 24 жовтня 2013 р.

Громада як скаже, наче вузол зав’яже

В районі на реалізацію у регіонах завдань, доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо вирішення актуальних проблем регіону у напрямку міжнародна співпраця –додаткова можливість для розвитку регіону створенні сприятливі умови для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку регіону, в даному випадку —шляхом самоорганізації та соціальної активізації територіальних громад ряду населених пунктів Іваничівщини, розроблення та впровадження невеликих за обсягом робіт громадських ініціатив. Важливо, і цього вимагають координатори реалізації в районі Проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ”, щоби за її виконання обов’язково здійснювались енергозберігаючі заходи.
Так нещодавно риковичівська громада успішно завершила роботи в результаті чого не лише встановили 31 енергозберігаюче вікно, а й замінили 34 дверей. За рахунок того, що знайшли сумлінного підрядника із містечка Дрогобич зекономили кошти. За них купили ламіновані плити і вже власними силами батьків та працівників школи зробили нову підлогу у трьох кабінетах на першому поверсі та у холі і коридорі другого поверху.
В урочистостях, що пройшли у місцевій школі з нагоди завершення робіт взяла участь заступник голови районної державної адміністрації Лілія Бойко, та вручила Листи вдячності райдержадміністрації координатору обласного ресурсного Центру громад Ірині Пащук та голові громадської організації «Риковичі» Володимиру Ляшко.
Успішне завершення мікропроекту у співпраці з проектом Європейського союзу та програмою розвитку ООН (за підписом міжнародного менеджера проекту Джейсінгха Сахе) викликало слова подяки за комфортні умови для навчання з вуст діток, які наголошували: це громада і держава постаралися для них. Своїми танцями, співом, віршованими рядками дякували учні за турботу про них.

Немає коментарів:

Дописати коментар