середу, 2 жовтня 2013 р.

976 технічних засобів реабілітації отримали упродовж 2013 року неповносправні волиняни

Неповносправні волиняни упродовж 2013 року отримали 976 різноманітних технічних  засобів реабілітації, із них 194 одиниці – для дітей-інвалідів.  Спеціалісти системи соцзахисту області постійно відслідковують потребу людей з особливими потребами  у спецзасобах та вирішують такі питання у найкоротші терміни.
Про це говорили сьогодні на обласному семінарі, організованому для працівників  управлінь соціального захисту населення районів та міст обласного значення, який відбувся у Нововолинську.
У ході обговорення йшлося про вдосконалення роботи працівників соцзахисту з інвалідами. Наголошували, що в державі за останні три роки, в результаті втілення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, людям з особливими потребами стали приділяти особливу увагу, оточують їх турботою та створюють комфортні умови життя та пересування.
Разом з тим, увагу учасників семінару звернули й на необхідність посилення  контролю за надходженням  заяв від осіб, що потребують засобів реабілітації. Своєчасне  інформування інвалідів щодо термінів й процедури заміни   технічних засобів реабілітації на нові теж залишається важливим напрямком роботи.
По завершенні семінару спеціалісти департаменту соціального захисту населення відвідали інвалідів Євгенію Олексюк та Володимира Красуна та вручили їм крісла-візки та інші засоби реабілітації.
Окрім того, учасники  семінару ознайомилися  із роботою управління соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому.
Довідково:
Волинські інваліди упродовж 2013 року отримали 103 допоміжних засоби для особистої гігієни, 132 палиці, 258 милиць, 45 ходунків, 340 візків, а також спецмеблі й предмети побуту.
Дітям з особливими потребами спрямовано 28 стійок-парт, 16 пристосованих крісел, 38 ходунків, 95 візків, 14 милиць. Одна дитина з вадами слуху забезпечена мобільним телефоном.
Прес-служба облдержадміністрації

Немає коментарів:

Дописати коментар