суботу, 19 жовтня 2013 р.

Реалізація Нацпроекту щодо охорони материнства і дитинства сприяє подоланню негативних демографічних тенденцій - Ірина Акімова

Реалізація Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства», започаткованого відповідно до Указу Президента України від 8 вересня 2010 року, сприяє подоланню негативних демографічних тенденцій.
Про це заявила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова під час робочої поїздки до Волинської області.
«Дуже сильно змінює картину в нашій країні Національний проект «Нове життя» - це створення перинатальних центрів», - сказала вона під час наради «Організація надання медичної допомоги при серцево-судинних захворюваннях: міжнародний та регіональний досвід» у Луцьку.
Вона зазначила, що кожен новий перинатальний центр, який відкривається в рамках Національного проекту, є більш досконалим, ніж попередні. «Я сподіваюсь, що збережеться добра традиція, щоб кожен новий центр, який відкривається, не тільки в технічному, а й в організаційному і технологічному сенсі був кращим, ніж попередні», - сказала Ірина Акімова.
Як нагадала Перший заступник Глави АПУ, Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував на необхідності подолання негативних демографічних тенденцій у країні. У зв'язку з цим вона зазначила, що в цьому контексті важливими є забезпечення нормальної якості медичних послуг для новонароджених, зниження дитячої та материнської смертності.
За словами І.Акімової, на сьогодні в Україні відкрито 11 таких центрів, де отримують необхідну допомогу 50% новонароджених, які потребують лікування.
Перший заступник Глави АПУ також ознайомилася з ходом будівництва перинатального центру в Луцьку.
Прес-служба Президента України

Немає коментарів:

Дописати коментар