середу, 23 жовтня 2013 р.

Іваничівщина першою серед районів області урочисто відкрила районний Центр надання адміністративних послуг

22 жовтня Іваничівщина першою серед районів області урочисто відкрила районний Центр  надання адміністративних послуг, в рамках реалізації в регіонах завдань, доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо вирішення актуальних проблем регіону, міжнародної співпраці додаткових можливостей для розвитку регіону та на впровадження  програми Глави держави «Україна для людей».
В заході взяли участь голова районної державної адміністрації Лідія Томашевська,  голова районної ради Анатолій Стаднік, члени громадської ради при Іваничівській районній державній адміністрації, керівники структурних підрозділів РДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади. Представники влади привітали присутніх з вагомою подією. Митрофорний протоієрей о.Андрій відслужив молебень і освятив приміщення ЦНАПу, вручивши ікону св..Володимира.
Робота центру сприятиме законодавчій ініціативі, з метою врахування реальних інтересів людей. Відкриття Центру надання адміністративних послуг вагомий внесок у реалізацію загальнодержавної політики у сфері розвитку бізнесу, дерегуляції адміністративних послуг та дозвільних процедур, ініційованої Президентом України. Це вагомий крок  щодо впровадження Програми економічних реформ  та одне з ключових завдань 2013 року, визначених Президентом України Віктором Януковичем щодо створення зручних та доступних умов для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг.
Діяльність Центру спрямована на забезпечення прозорості та відкритості розгляду звернень, запровадження сучасних форм надання послуг, що сприятиме підвищенню рівня якості життя і що  є одним із пріоритетних завдань райдержадміністрації. Реформування системи надання таких послуг є важливою складовою забезпечення сприятливого бізнес-клімату і запобігання проявам корупції та усунення різного роду посередництва під час їх надання.
З метою наближення адміністративних послуг до мешканців навіть найвіддаленішого села району, районною державною адміністрацією підписано Регламент взаємодії між райдержадміністрацією та дирекцією державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» щодо надання таких послуг через поштові відділення району. Отримання адміністративних послуг за посередництвом поштового відділення пропонується громадянам як альтернатива існуючій системі надання адміністративних послуг державними органами. Особливу увагу буде приділено мешканцям села, які від сьогодні матимуть можливість отримати адміністративні послуги не виходячи з дому, а передаючи необхідні документи працівникам пошти.


Немає коментарів:

Дописати коментар