четвер, 24 жовтня 2013 р.

Волиняни брали участь в Україно-Чеському бізнес форумі

21 жовтня в Києві відбувся Україно-Чеський бізнес форум. Захід пройшов за участі Президентів обох країн Віктора Януковича та Мілоша Земана, представників торгово-промислових палат та асоціації підприємців та промисловців.
В числі двохсот українських фірм, що були запрошені до участі, були й волиняни – ПрАТ «Едельвіка», яке займається виробництвом тканин та одягу. Сьогодні на фірмі працює 180 робітників. В майбутньому штат розширять, адже триває процес модернізації. Тут встановлюють котельне обладнання та нові іноземні потужності. В майбутньому збудують «Будинок моди», де демонструватимуть та реалізовуватимуть свою продукцію.
Голова правління підприємства легкої промисловості Юрій Переходько залишився приємно вражений побаченим і почутим. Каже, виступ Віктора Януковича, лаконічний і конкретний, містив слова і пропозиції щодо підтримки підприємців малого та середнього бізнесу. Відповідні доручення вже отримали профільні міністерства. Вони повинні наблизити українське законодавство до європейського.
«Для мене найбільше запам’ятались слова Президента України Віктора Януковича, які він сказав під час Форуму - «Економізація зовнішньої політики, - пригадує Юрій Переходько. – Потрібно розвивати економіку, щоб було вигідно і Україні, і державам Європейського Союзу».
На завершення Форуму окремі представники підприємств України та Чехії підписали наміри про співпрацю, а дехто й уклав контракти. А волиняни, зокрема ПрАТ «Едельвіка», працює з чеськими партнерами за угодами, укладеними ще 3 роки тому. Тож Форум був для них гарним майданчиком для обговорення наступних планів модернізації виробництва відповідно до інвестиційної програми.
Прес-служба облдержадміністрації

Немає коментарів:

Дописати коментар