суботу, 19 жовтня 2013 р.

Представлено презентацію на тему: «Про роботу фахівців із соціальної роботи»

18 жовтня районному домі «Просвіта» центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді відбулася  презентація для суб’єктів здійснення соціальної роботи «Правові засади удосконалення соціальної роботи з найуразливішими верствами населення»  було представлено презентацію на тему: «Про роботу фахівців із соціальної роботи». Оскільки одним із пріоритетних завдань, визначених у соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича, є підтримка та розвиток інституту сім’ї. Зміст нової соціальної роботи з сім’єю полягає в тому, щоб навчити батьків самостійно долати складні життєві обставини, які можуть виникати.
Під час ознайомлення з презентацією присутніх було проінформовано щодо алгоритму роботи з сім’ями які перебувають у складних життєвих обставинах. Особливу увагу було звернено на  основні  функцій та завдання роботи фахівців із соціальної роботи, взаємодії  їх з іншими суб’єктами здійснення соціальної роботи та  алгоритмом роботи фахівців. Діяльність фахівців спрямована на виявлення усіх сімей, які потребують соціальної підтримки з боку держави; організацію своєчасної допомоги у вирішенні усіх проблемних питань як сім’ї у цілому, так і кожного з її членів; безпосередньо надання соціальних послуг сім’ям з дітьми; забезпечення координації роботи з вирішення проблемних питань  членів сімей,  інших категорій соціальних груп населення.
Поставлені завдання обумовлюють перехід на інший, новий рівень взаємодії фахівців із соціальної роботи як із системою соціального захисту населення, громадою, так із іншими системами: охорони здоров’я, освіти і науки, внутрішніх справ і,  власне, із самою сім’єю.

Немає коментарів:

Дописати коментар