вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Заступник голови райдержадміністрації Лілія Бойко інформує про проведену роботу щодо поліпшення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни

Першочерговим завданням управління соціального захисту населення є поліпшення життєзабезпечення ветеранів війни, надання пільг для відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, проведення капітальних ремонтів житлових будинків, здійснення відшкодувань за пільговий проїзд у громадському транспорті, а також надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів.
В районі станом на 1 жовтня 2013 року в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків налічується 1386 ветеранів війни, в т.ч. інвалідів війни 52 особи, учасників бойових дій 110 осіб, учасників війни 1058 осіб, сімей загиблих (померлих) 166 осіб. Всім пільговикам виплачено пільг на суму 3,2 млн. грн.
З ініціативи обласної державної адміністрації  в  районі  з  1 жовтня 2010 року впроваджується експеримент по наданню пільг з оплати електроенергії у грошовій формі.
Послуги пільгового перевезення ветеранів війни  здійснюються  по 7 маршрутах району.
Згідно Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» разову грошову допомогу до 5 травня у 2013 році в районі отримало 1386 ветеранів війни на загальну суму 434162,00 грн.
В порівнянні з 2010 роком виплата одноразової допомоги ветеранам до 5 травня у 2013 році зросла, а саме: інвалідам війни на 100%, учасникам війни, учасникам бойових дій та членам сімей померлих ветеранів війни на 20%.
В районі постійна увага приділяється організаціям ветеранів та інвалідів. Щороку надається матеріальна підтримка їх діяльності. До святкових та пам’ятних дат з районного бюджету виділяються кошти для підтримки ветеранів та інвалідів війни, виплачуються стипендії 90 річним ветеранам.
Станом на жовтень 2013 року в черзі на отримання путівки перебуває 7 інвалідів війни, 79 учасників війни та членів сімей загиблих, 21 учасник бойових дій. Протягом поточного 2013 року путівками було забезпечено одного інваліда війни, 2 учасника бойових дій, 5 учасників війни та одного члена сім’ї загиблого, 10 інвалідів війни отримали компенсацію взамін санаторно-курортної путівки на суму 3400,00 грн.
На обліку в органах соціального захисту населення перебуває 3 інваліда війни, які звернулися за отриманням спецавтотранспорту, 10 інвалідам війни виплачено транспортну компенсацію та компенсацію на ремонт, бензин та технічне обслуговування автомобіля в сумі 1513,90 грн.
Протягом 10 місяців 2013 року інвалідам війни було видано 4 направлення на виготовлення протезно-ортопедичних виробів, та видано 5 технічних засобів реабілітації, в т.ч. 1 крісло коляску.
З початку 2013 року управлінням було видано 30 листів талонів на пільговий проїзд по території України, якими скористалися 4 інваліда війни, 3 учасника бойових дій, 16 учасників війни, 7 членів сімей загиблих.

Немає коментарів:

Дописати коментар