вівторок, 8 жовтня 2013 р.

Доступність і фаховість сімейного лікаря в містах щороку зростає

На січень 2013 року в області функціонувало 89 амбулаторій, з них у містах – 8, а вже на 1 жовтня  - 116, з них 30 – міських.
У містах, в амбулаторіях  загальної практики-сімейної медицини працює 176  сімейних лікарів. Всі вони пройшли спеціальні курси сімейної медицини.
Нагадаємо, реформування первинки – пріоритет Глави держави. У пілотних областях на часі навіть апробують право пацієнта обирати свого сімейного (дільничного) лікаря, що  стимулює якість медичної допомоги. На первинному рівні запроваджено новий механізм оплати праці: більше отримує той, хто більше і якісніше працює.
За рахунок такого механізму в пілотних регіонах України, як розповів голова облдержадміністрації Борис Клімчук на оперативній нараді, нові надбавки збільшилися в середньому на 56%. Тепер зарплата сімейного (дільничного) лікаря сягає 5000-7000 гривень, медсестри – до 5000 гривень. «Кількісна» надбавка в пілотних регіонах передбачає доплату на кожного прикріпленого понад норматив пацієнта (1200 – в селі, 1500 – у містах), а «якісна» – за охоплення скринінговими дослідженнями (тобто дослідженнями людей, які не мають явних симптомів захворювання) на виявлення онкопатології, профілактичними щепленнями, зниження рівня госпіталізації.
«Такий механізм планується поширити на первинну ланку і в непілотних регіонах, в тому числі й на Волині», - резюмував Борис Клімчук.
Прес-служба облдержадміністрації

Немає коментарів:

Дописати коментар